Reisverslagen


 2004: Florida USA
In januari 2004 zijn we voor de eerst naar The United States geweest.
In Orlando zijn we uiteraard naar de vele pretparken ter plaatse geweest. Verder hebben we een bezoek gebracht aan het Kennedy Space Center en in Miami hebben we het Seaquarium en Miami Beach bezocht. 
 

(klik om te vergroten)

 

- Florida

 
 
 2005: California & Nevada USA
In april gingen we voor de tweede keer naar Amerika.
De reis ging deze keer naar de Westkust. Via de Golden Gate brug van San Francisco, de Filmstad Los Angeles en de dieren in San Diego hebben we uiteindelijk de reis afgesloten in de Gokstad Las Vegas. Vooral de pretparken stonden centraal deze vakantie
 

(klik om te vergroten)

 

- California

- Nevada

 
 
 2006: Noord-Oost USA
In mei/juni hebben we onze derde reis naar Amerika gemaakt. Na Florida en California was dit keer de rechtste hoek van de United States aan de beurt. Deze reis bevatten ook weer voornamelijk pretparken. In drie weken tijd bezochten we er elf stuks. Naast deze pretparken bezochten we ook drie steden en twee natuurparken om het een beetje te compenseren.
 

(klik om te vergroten)

 

- New York

- Connecticut

- Massachusetts

- New Jersey

- Pennsylvania

- Maryland

- Virginia

- West Virginia

- Ohio

- Ontario Canada

 
 
 2007: Florida USA
Wederom in mei en juni zijn we voor de vierde keer de plas overgestoken. Weer een keer terug naar Florida. Uiteraard voor de pretparken in Orlando, maar dit keer ook voor een rondreis. Via Tampa, St. Petersburg, Fort Myers, Naples, Key West en Miami terug naar Orlando.
 

(klik om te vergroten)

 

- Florida

 
 
 2009: Japan
In april 2009 gingen we ´vreemd´ en zijn we afgereisd naar Japan. Dit was tevens onze huwelijksreis! 
Tijdens deze reis bezochten we voornamelijk pretparken. In drie weken tijd zo'n dertien stuks. Naast deze pretparken bezochten we ook zes steden voor wat cultuur om het een beetje te compenseren.
 

(klik om te vergroten)

 

- Chiba

- Tokyo

- Kanagawa

- Shizuoka

- Aichi

- Mie

- Shiga

- Nara

 

- Osaka

- Kyoto

- Hyogo

- Okayama

- Hiroshima

- Yamaguchi

- Fukuoka

 
 
 2010: Midden- en Zuid-Oost USA
In mei en juni van het jaar 2010 hebben wij alweer onze vijfde Amerikareis gemaakt.
Drie weken lang stond een mix van achtbanen, steden en natuur centraal en reisden we af van Chicago naar Atlanta. We hebben maar liefst 63 achtbanen gedaan in negen pretparken en kwamen daarbij door negen verschillende staten.
 

(klik om te vergroten)

 

- Illinois

- Minnesota

- Wisconsin

- Indiana

- Kentucky

- Tennessee

- North Carolina

- South Carolina

- Georgia

 
 
 2011: Florida USA
In september en oktober van het jaar 2011 zijn we weer terug gekeerd naar waar het allemaal ooit begon: Florida! Dit keer om vooral daar ook de Halloweensfeer mee te maken. Zowel in Disney als Universal hebben we een avond gegriezeld. Verder zijn we ook weer terug naar Miami en Key West geweest. 
 

(klik om te vergroten)

 

- Florida

 

 2012: Dubai VAE
In het voorjaar van 2012 kwamen we een mooie aanbieding van Arkefly tegen. Dubai heeft ons altijd al getrokken, maar het kwam er maar niet van omdat de pretparken welke daar gepland stonden, maar niet afgebouwd werden. Ondanks dat deze nog niet allemaal af zijn, besloten we toch maar eens een kijkje te nemen.
  

(klik om te vergroten)

 

- Dubai

- Abu Dhabi

 
 
 2012: Mid-West USA
In mei en juni zijn we van Denver naar Houston gereden. Via Kansas City, St. Louis en Oklahoma City hebben we de laatste week in Texas doorgebracht. Uiteraard weer veel pretparken op de planning, maar ook wat natuur en steden. 
 

(klik om te vergroten)

 

- Colorado

- Wyoming

- Nebraska

- South Dakota

- Iowa - Missouri

- Illinois

- Kansas

- Arkansas

- Oklahoma

- Texas

 
 
 2013: Noord-West USA
In mei en juni van 2013 zijn we voor de achtste keer naar Amerika gevlogen. Een rondje tussen San Francisco, Seattle en Salt Lake City. Uiteraard een paar pretparken op de planning, maar dit keer ook vooral enorm veel natuurparken. 
 

(klik om te vergroten)


- California     

- Oregon

- Washington  

- Idaho

- Montana

- Wyoming

- Utah

- Nevada

 
 
 2014: Zuid-Oost Australië
Een lang gekoesterde wens is eindelijk vervuld: naar Australië! In vier-en-halve week reisden we van Melbourne via Sydney naar Brisbane. En bezochten we de Great Ocean Road, The Grampians en de hoofdstad Canberra. Maar uiteraard stonden er ook wat pretparken op het programma. De eerste paar dagen hebben we overigens een overstap gemaakt in Hong Kong, China. Daardoor zijn we in totaal vijf weken weg geweest!
 

(klik om te vergroten)

 

- Victoria

- New South Wales

- Canberra

- Queensland

 
 
 2015: Westkust USA
Onze negende keer USA. Dit keer bestond ons gezelschap niet uit twee personen, maar uit vier! Linda's ouders gingen dit keer ook mee. Voor hun was het de eerste keer USA. Spannend! Op de planning stond het klassieke rondje Westkust met de vele Nationale Parken.
 

(klik om te vergroten)

 

- Californië

- Arizona

- Utah

- Nevada

 

 

 2016: Noord-Oost USA
In juni vlogen we voor de tiende keer naar Amerika. De reis ging weer terug naar het Noordoosten. In 2006 zijn we al eens die richting op geweest, maar nu voegden we ook nog de staten New Hampshire, Vermont, Maine, Rhode Island en Delaware eraan toe. Een rondje vanaf Washington DC voor uiteraard wat pretparken, maar ook deze vakantie voegden we wat natuurparken eraan toe.

 


(klik om te vergroten)

 

- Maryland
- Virginia
- Delaware
- New Jersey
- New York
- Connecticut
- Massachusetts

 

- Rhode Island
- New Hampshire
- Maine
- Vermont
- Pennsylvania
- Quebec Canada
- Ontario Canada

 

 2017: Deep South USA

Eind mei vlogen we voor de dertiende keer naar Amerika. Eerst een roadtrip van twee-en-halve week door het diepe zuiden van Amerika om vervolgens de laatste anderhalve week af te sluiten met de pretparken in Orlando. Voornamelijk de Disneyparken, aangezien we eerder dit jaar de parken van Universal al bezocht hebben. Vanaf Orlando reden we via de Panhandle naar de eerste muziekstad New Orleans. Vervolgens reden we ook naar de andere twee muzieksteden Memphis en Nashville. Via de natuur van de Great Smoky Mountains reden we via Savannah, St. Augustine en Datona Beach weer terug naar Orlando. 

 


(klik om te vergroten)

- Florida

- Georgia

- Alabama

- Mississippi

- Louisiana

- Tennessee

- North Carolina

- South Carolina

 

 2018: Noord USA

Het was wederom eind mei dat we naar Amerika vlogen. Ditmaal naar het noorden van Amerika, waar we twee staten bezochten waar we nog niet geweest waren (van de totale 5 welke we nog moeten bezoeken): North Dakota en Michigan. We vlogen op Chicago, waarna we richting Minneapolis en Rapid City reden. Daarna omhoog naar North Dakota, om vervolgens weer terug naar het oosten te gaan, naar Michigan. En via een paar pretparken in Ohio en Kentucky terug naar Chicago.

 

 


(klik om te vergroten)

- Illinois

- Wisconsin

- Minnesota

- South Dakota                                                         

- (Wyoming)

- North Dakota

- Michigan

- Ohio

- Kentucky

- Indiana

 

 ^ Top

Vorige : Oliver, Tibbe en Lizzie Volgende : 2004: Florida USA